Skocz do zawartości

Mazurek Czekoladowy


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto: 3 żółtka 1 szklanka śmietany 25 dag margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia mąka Masa: 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 12 dag margaryny 1 1/2 szklanki mleka w proszku 1-2 łyżki kakao Do dekoracji bakalie lub łuskane orzechy Z żółtek, śmietany, margaryny i cukru wyrobić ciasto kruche dodając tyle mąki pszennej, aby ciasto można było rozwałkować. Schłodzić, rozwałkować na grubość 1-2 cm i ułożyć na blaszce podnosząc brzegi na 2-3 cm. Piec ok. 15-20 minut w temp. 200- 220*C. Masa - mleko, cukier, margarynę i kakao zagotować, odstawić z ognia i dodać przesiewając przez sitko mleko w proszku. Dokładnie wymieszać. Gorącą masę wyłożyć na upieczony spód. Udekorować bakaliami lub kawałkami orzechów.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.