sylwuśka Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Musze stwierdzic, że to jedna z moich ulubionych zup. Przepis na duży garnek. Mięso ( najlepiej kawałek karkówki albo jakiś okrawków) 3-4 większe papryki (mogą być różne kolory) 1-2 cebule Marchewki 1 pietruszke 1 pore Przyprawy Bułka tarta Mięso kroimy w średnie kostki, doprawiamy przyprawami (m.in przyprawą do gulaszu), najlepiej dzień wcześniej. Mięso wstawiamy do lodówki tak aby przeszło przyprawami. Rzucamy mięsko i drobno pokrojoną cebule na patalenie na rozgrzany olej tak by się troszke podsmazylo, nastepnie dolewamy wody i chwilke dusimy az mieso sie zarumieni. Musimy pamietac o tym by nie przykrywać patelni pokrywką. Wrzucamy usmażone mięso do garka i wlewamy wode dodajemy warzywa pokrojone w koste - marchewke, pietruszke.Pore kroimy tak jak to na pore przystało :) Gdy warzywa będa miękie zagszczamy całość bułką tartą - zupa będzie miała wówczas mętny, jasno brązowy kolor :) I doprawiamy na ostro. Ja uwielbiam tą zupe na ostro wtedy jej smak jest naprawdę wyśminity :) Życze smacznego Cytuj
mart Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Dodałam jeszcze ziemniaki,groszek,fasolke szparagowa,pieczarki i koncentrat pomidorowy,wyszła pyszna,mąż się zajadał :mrgreen: Cytuj
gatita Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Do zupy gulaszowej dodaję zawsze słodkiej mielonej papryki, tzn. jak wlewam ole do podsmażenia mięsa na patelnie to dosypuje wtedy paprykę, żeby sie podgrzała razem z tłuszczem. daje piękny kolor i smak ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.