zebcia Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 Puchaty serniczek z budyniem - przepis mojej teściowej :mrgreen: Ten serniczek jest bardzo prosty do zrobienia, szybki i przepyszny w smaku, puszysty i lekki. U nas jest najczęściej robiony bo zawsze go wszyscy chwalą. 1 kg twarogu aksamitnego dr. Oetker 1 kostka margaryny 1 budyń śmietankowy 1/5 buteleczki aromatu pomarańczowego lub śmietankowego 10 jaj 1 szklanka cukru rodzynki Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem. Dodać roztopiony i ostudzony tłuszcz. Następnie dodać do twarogu, wsypać budyń, aromat i zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Białka ubić na sztywna pianę i delikatnie wymieszać z masą. Dodać rodzynki i wymieszać całość łyżką. Masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej wcześniej tłuszczem i posypanej mąką. Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.