Skocz do zawartości

Oponki


iwona30

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 1/2 kg mąki tortowej 1/2 kg sera białego rozkruszyć lub zemleć 1/2 kostki margaryny 1 szkl cukru 2 łyżki octu czubata łyżka sody oczyszczonej 1 cukier waniliowy 4 całe jajka szczypta soli 2-3 łyżki śmietany Wszystko zagnieść na stolnicy, ciasto jest troszkę lepiące należy podsypywać mąką. Rozwałkować na grubość około centymetra można grubiej wycinać szklanką kółko w środku zrobić małą dziurkę i smażyć na gorącym tłuszczu po upieczeniu posypać cukrem pudrem albo polukrować.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Iwonko ja też uwielbiam oponki serowe i mam zamiar zrobić na czwartek...mam trochę inny przepis z czasów kiedy moja mama chodziła w młodości na kurs gotowania i pieczenia,dla mnie to pyszne ciastka ,najlepsze opudrowane i świeże. Polecam i pozdrawiam życząc udanych pączków.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.