Skocz do zawartości

Drobiowe świderki


AnnaK

Rekomendowane odpowiedzi

2 duże filety z kurczaka 1 litr oleju mąka krupczatka,sos majonezowy lub tatarski marynata: 2 łyżki płynnego miodu 5 dużych ząbków czosnku 1 czubata łyżeczka imbiru 200 ml sosu sojowego 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina Miód rozetrzeć ze spraskowanym czosnkiem,wsypać imbir,wymieszać,dodać sos sojowy i wino.Wszystkie składniki dokładnie połączyć.Mięso pokroić w cienkie,długie paski,włożyć do marynaty i wstawić do lodówki na kilka godzin od czasu do czasu mieszając.W rondlu rozgrzać olej.Mięso wyjąć z marynaty,osuszyć papierowym ręcznikiem,obtoczyć w krupczatce i wrzucać na gorący tłuszcz.W czasie smażenia mięso skręci się w świderki.Wyjąć po usmażeniu na bibułę.Podawać jako gorącą przekąskę z sosem majonezowym lub tatrskim albo jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.