Halina P. Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 1. Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczannej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę tortową, mąkę ziemniaczanną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymięszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180 C. Ostudzić. 2. Warstwa 2 galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szkl. wody. Biszkopt skropić sokiem z ananasa. Ananasy pokroić w kostkę. Do gęstniejącej galaretki dodać ananasy. Wyłożyć na biszkopt. 3. Warstwa 0,5 l śmietany kremówki 30 % ubić (można dodać 1 łyżkę cukru pudru). 1 galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szkl. wody. Dodać do śmietany zimną galaretkę i ubić. Wylać śmietanę na galaretkę. 4. Warstwa 5 białek 1 szkl. cukru pudru 2 paczki płatków migdałowych Upiec z tego ciasto. Zimnym plackiem przykryć śmietanę. Dowolnie udekorować. Smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.