Skocz do zawartości

Migdałowiec


Halina P.

Rekomendowane odpowiedzi

1. Biszkopt:

  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 4 łyżki mąki tortowej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczannej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę tortową, mąkę ziemniaczanną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymięszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180 C. Ostudzić.

2. Warstwa

2 galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szkl. wody. Biszkopt skropić sokiem z ananasa. Ananasy pokroić w kostkę. Do gęstniejącej galaretki dodać ananasy. Wyłożyć na biszkopt.

3. Warstwa

0,5 l śmietany kremówki 30 % ubić (można dodać 1 łyżkę cukru pudru). 1 galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szkl. wody. Dodać do śmietany zimną galaretkę i ubić. Wylać śmietanę na galaretkę.

4. Warstwa

  • 5 białek
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 2 paczki płatków migdałowych
Upiec z tego ciasto. Zimnym plackiem przykryć śmietanę. Dowolnie udekorować.

Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.