izka31 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 50dk mięsa wieprzowego po 1 kolorowej papryce cebula czosnek 20dk pieczarek cytryna sól,pieprz ziele angielskie pól łyzeczki papryki w proszku (moze byc ostra jak ktoś lubi) listek laurowy Mięso pokroić w kostke posolic,popieprzyć i skropic sokiem z połowy cytryny. Smażyc 10 minut na gorącym tłuszczu(łyżka oleju) od czasu do czasu mieszajac. Dodac cebule pokrojona w wiórki lub kostke i pokrojony czosnek. Posmażyć ok.5 min. Papryki i pieczarki pokroic, skropic sokiem z drugiej połowy cytryny i wrzucic do mięsa. Na koniec dodac reszte składników i dusić na małym ogniu 60 - 80 minut. Nie dolewam wody bo pieczarki i papryka puszczą sok. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.