ina12 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 2 op. biszkoptów po 18 dag 40 dag masła 2 szklanki mleka ok. dwie szklanki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 cytryny owoce do dekoracji Z mleka, mąki ziemniaczanej i cukru ugotować kisiel mleczny ( trochę dłużej go gotować na wolnym ogniu, stale mieszając), ostudzić. Miękkie masło zmiksować i dodawać po łyżce zimnego kisielu, dokładnie miksując. Na końcu dodać sok z cytryn. Biszkoptami wyłożyć dno i boki tortownicy, na to położyć warstwę biszkoptów i tak na przemian. Na wierzchu ma być masa. Udekorować owocami. Użyłam tortownicy o średnicy 26 cm. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.