k@sia Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Składniki: 3 litry wody 4 kostki rosołowe drobiowe 4 pory (białe części) 1,5 kg pieczarek 0,5 kg mięsa mielonego 4 serki topione (pieczarkowe lub śmietankowe) sól, pieprz Wodę z kostkami rosołowymi zagotować. Pory pokroić i podsmażyć na oleju, dodać do bulionu. Pieczarki obrać i ugotować w wodzie z octem, następnie pokroić w talarki, dodać do wywaru i wolno gotować. Mięso mielone przygotować jak na kotlety mielone, formować małe kuleczki, panierować w bułce tartej, podsmażyć na oleju i wrzucić do gotującego się wywaru. Serki topione wymieszać z kilkoma łyżkami wywaru i dodać do całości. Przyprawić do smaku. Wszystko gotować ok. 10-15min. Smacznego ;) PS. Bardzo pyszna zupka, naprawdę polecam. Niedługo będę ją gotować, więc dodam fotki :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@sia Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Tak jak obiecałam załączam fotki, kiepskiej jakości niestety, bo robione telefonem, no ale coś tam zawsze widać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwonia Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 zupka faktycznie wygląda ciekawie.ja mam pytanko.Tego octu to tak "na oko"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@sia Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Tego octu dokładnie tak "na oko" :grin: P.S. przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale nie miałam dostępu do neta :grin: A zupka wygląda ciekawie, ale jeszcze ciekawiej smakuje :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terenia80 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam :grin: też gotuje zupe pirczarkową ale mam całkowicie inny przepis. Nie dodaję octy. Jest tam marchew, pietruszka, seler starte na tarce,por pokrojony w cienki paski, mielone podsmażone na patelni.Wszystko wrzucam do garnka dodaję vegete serki topione a po ugotowaniu dodaję kawałki żółtego sera.Ser się rozpuszcza i to jest najsmaczniejsze. Robie wszystko "na oko" ale wychodzi spory garnek który zawsze jest zjedzony :grin: Pozdrawiam serdecznie No tak zapomniałam o pieczarkach :grin: oczywiście też są, one dodają smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.