Skocz do zawartości

Toffi


Halina P.

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt:

  • 4 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 szkl. mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
Wykonanie:

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę tortową, oliwę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180 C. Ostudzić.

Wierzch:

  • krem karpatka
  • ok. 8 paczek herbatników
  • mleko w puszce krówka
Przełożenie:

Na biszkopt położyć krem karpatkę, na karpatkę rozłożyć herbatniki, 1/2 mleka w puszce krówki rozsmarować na herbatniki, rozłożyć ponownie herbatniki i posmarować je pozostałą częścią krówki. Ubić 1/2 śmietany kremówki 36%, dodać 2 łyżki cukru pudru i 2 szt. śmietano fixy, posypać czekoladą.

SMACZNEGO!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.