Skocz do zawartości

Ryba W Ananasach


Kaliope

Rekomendowane odpowiedzi

Na świątecznym stole była u nas również taka rybka. Polecam bo bardzo smaczna: - 1 kg filetów rybnych (np. mintaj) - 1 słoik przecieru pomidorowego - 250 g keczupu pikantnego - 1 szklanka wody - 1 puszka ananasów w plastrach - zioła prowansalskie - jajko - mąka i bułka tarta - olej do smażenia - rybę pokroić na duże kawałki, około 5-6 cm, namoczyć w roztrzepanym jajku, mące, znów w jajku, w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju - ananasy pokroić w kostkę i obsmażyć krótko (około 5 minut) na łyżce oleju - wlać do rondelka koncentrat pomidorowy, keczup pikantny, szklankę wody, dodać zioła prowansalskie, zagotować i połączyć z przesmażonymi ananasami - powstałym sosem zalać usmażoną rybkę i przechowywać w zimnym miejscu, podawać na drugi lub trzeci dzień - wtedy jest najlepsza post-8290-1239745760_thumb.jpg Bardzo proste w wykonaniu a smakuje naprawdę świetnie... Zachęcam do wypróbowania :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.