Kaliope Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Na świątecznym stole była u nas również taka rybka. Polecam bo bardzo smaczna: - 1 kg filetów rybnych (np. mintaj) - 1 słoik przecieru pomidorowego - 250 g keczupu pikantnego - 1 szklanka wody - 1 puszka ananasów w plastrach - zioła prowansalskie - jajko - mąka i bułka tarta - olej do smażenia - rybę pokroić na duże kawałki, około 5-6 cm, namoczyć w roztrzepanym jajku, mące, znów w jajku, w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju - ananasy pokroić w kostkę i obsmażyć krótko (około 5 minut) na łyżce oleju - wlać do rondelka koncentrat pomidorowy, keczup pikantny, szklankę wody, dodać zioła prowansalskie, zagotować i połączyć z przesmażonymi ananasami - powstałym sosem zalać usmażoną rybkę i przechowywać w zimnym miejscu, podawać na drugi lub trzeci dzień - wtedy jest najlepsza Bardzo proste w wykonaniu a smakuje naprawdę świetnie... Zachęcam do wypróbowania :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Szkoda, że nikt nie skusił się na tą rybkę. Ja zrobiłam ponownie, może tym razem kogoś zachęcę :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.