vinonka Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2005 SPÓD: 1 kosttka margaryny 1 szkl. cukru 4 jaja 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki razem utrzeć. Masa I: 1/2 kg. rabarbaru 1 galaretka (koniecznie czerwona) Rabarber pokroić w kostkę i obtoczyć w galaretce. Masa II: 15 dkg. kokosu 1/4 kost. margaryny 1/4 szkl. cukru Wszystkie składniki wrzucić na patelnię i na wolnym ogniu podsmażyć na złoty kolor. Na ciasto wyłożyć rabarbar (masa I) i przykryć go kokosem (masa II). Piec ok. 45-50 min. w temp. 175 stopni. SMACZNEGO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Bardzo ciekawe to obtaczanie a jaka gra kolorów! Już bym chciała to upiec ale jeszcze rabarbar nie urósł 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edytka78 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Vinonka co znaczy skladniki ciasta utrzeć jakie to ciasto 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Edytko-to jest ciasto ucierane,czyli margarynę ucierasz z cukrem i żółtkami,wtedy osobno ubijasz pianę z białek i dodajesz do utartej margaryny,na przemian z mąką,zależy jaki jest przepis. Możesz też ubijać całe jajka. Jak masz malakser to ciasto kruche też w nim zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edytka78 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Vinonka mogłabym prosć o dokładniejsze wytłumaczenie bo nigdy jeszcze nie robiłam ciasta ucieranego :cry: i nie chce go zepsuc a mam na nie ochotę. Chodzi mi dokładnie o ta piane z bialek i make czy jak dodaje do utartej margaryny to tylko mam wymieszac lyzka czy dalej ucierac mikserem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Ciasto ucierane robi się następująco: Margaryne ucierasz na pulchną masę dodajesz kolejno cukier i po 1 żółtku ucierasz aż do wyczerpania wszystkich składnikówna na końcu dodajesz mąkę z proszkiem do pieczenia i wcześniej ubite białka możesz białka wymieszać łyżką albo dać na najmniejsze obroty mikser i pieczesz. Ciasto ucierane lubi się robić zakalcowate na spodzie dlatego musi być dobry wypróbowany przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edytka78 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Dziękuję Iwonko za szybką odpowiedz a masz może wypróbowany przepis na to ciasto? Jak tak to prosiłabym o przepis :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edytka78 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Vinonka ciasto jest super. Pierwszy raz robiłam ciasto ucierane i wyszło super żadnego zakalca dałaś bardzo dobry przepis na ciasto ucierane i wogóle na ciasto z rabarbarem. Dziewczyny bierzcie się do pieczenia tego ciasta bo jest świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Ciasto jest bardzo smaczne napewno niejednokrotnie jeszcze upiekę. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] dzięki z przepis :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 :D Zrobiłam to ciacho i jest prepyszne :P dziekuje za przepis :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Justynka i Wiola robilyscie to ciasto z rabarbarem, wiec ten rabarbar obtoczyc w galaretce suchej czy juz gotowej?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 :D Witaj Violu obtoczyć w suchej galaretce jak po chwili się wchłonie to nawet rabarbar smakuje wyśmienicie i nasiąka kolorem :P pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Serdecznie dziekuje za odpowiedz.Niedlugo zaczyna sie sezon na swieze owoce wiec warto skorzystac z okazji i wykorzystac pare przepisow ze smacznego :D.Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marysiasto Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 zrobiłam wczoraj Bardzo dobre jest. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.