teresap Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Mam nadzieje że Ela się nie pogniewa jak wrzucę swój placuszek Jest naprawdę dobry , to mało powiedziany , u nas jest hitem Dostałam go od mojej bratowej Biszkopt – każdy ma swój, ja nasączyłam ale z tym bardzo ostrożnie MASA 1 kg truskawek lekko zmiksowanych + 1 cytryna wyciśnięta ZAGOTOWAĆ , zdjąć z ognia i wsypać 2 galaret najlepiej truskawkowe – wymieszać i poczekać aż zgęstnieje ( trochę potrwa około 4godz , zimne można dać do lodówki tylko proszę zaglądać) i na ciasto Do lodówki na 20 minut i na to MASA BUDYNIOWA 2 1/2 szkl mleka 4 żółtka 2 budynie śmietankowe 3/4 szkl cukru + cukier waniliowy Zrobić budyń i zimny dodać do utartego masła z szczyptą soli ( 25-30 dag masła ) Na truskawki, dekoracja dowolna, ja starłam deserową czekoladę SMACZNEGO i naprawdę zachęcam Gdy by były wątpliwości z całą przyjemnością odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.