Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
truskafka

Orzechy W Rumie Pomarańczowym

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki125 g brązowego cukru 2 pomarańcze 100 g obranych migdałów 100 g orzechów włoskich 100 g orzechów laskowych 100 g pistacji 500 ml białego rumu [najlepszy bacardi superior] Przygotowanie: Cukier wsypać do garnka. Pomarańcze przelać gorącą wodą i wysuszyć ręcznikiem kuchennym. Owoce cienko obrać ze skórki, następnie przekroić na pół i wycisnąć sok. Sok i skórkę pomarańczową wymieszać z cukrem i zagotować. Następnie gotować na wolnym ogniu, aż wyparuje prawie cały płyn. Z syropu usunąć skórkę pomarańczową. Do syropu dodać migdały i orzechy, wymieszać. Masę wystudzić, następnie wlać rum i dokładnie wymieszać. Rum z orzechami przelać do wyparzonych stoików, słoiki szczelnie zamknąć. Orzechy w rumie można podawać do mrożonych kremów i deserów twarożkowych. Na 2 słoiki (po 500 ml) Słoik zawiera ok. 1950 kcal Przygotowanie: ok. 40 minut :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.