Skocz do zawartości

Pieczarki


delfin
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W przepisie najlepiej wykorzystać małe pieczarki. Łatwiej jest je ułożyć w słoiku i ładniej wyglądają :D

zalewa

  • woda 2,5 szklanki
  • ocet 10% 1 szklanka
  • cukier 1 łyżeczka
  • sól 1 łyżeczka

Pieczarki umyć, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego(z kwaskiem nie zrobią się ciemne) przez 10 minut. Odcedzić.

Układać w słoikach, dodać do każdego słoika liść laurowy, ziele angielskie i gorczycę, oraz cebulę pokrojoną w talarki.

Zalać gorącą zalewą (woda+ocet+sól+cukier) zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem.

moze ktos ma inny przepis z pieczarkami chetnie skorzystam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.