Skocz do zawartości
delfin

Pieczarki

Rekomendowane odpowiedzi

W przepisie najlepiej wykorzystać małe pieczarki. Łatwiej jest je ułożyć w słoiku i ładniej wyglądają :D

zalewa

  • woda 2,5 szklanki
  • ocet 10% 1 szklanka
  • cukier 1 łyżeczka
  • sól 1 łyżeczka

Pieczarki umyć, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego(z kwaskiem nie zrobią się ciemne) przez 10 minut. Odcedzić.

Układać w słoikach, dodać do każdego słoika liść laurowy, ziele angielskie i gorczycę, oraz cebulę pokrojoną w talarki.

Zalać gorącą zalewą (woda+ocet+sól+cukier) zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem.

moze ktos ma inny przepis z pieczarkami chetnie skorzystam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.