basga Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Przepis z gazetki "Najlepsze Ciasta". 5 jajek 1kg śliwek węgierek 1 szkl mąki 3/4 szkl cukru 0.5 szkl tartej bułki cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Formę z piekarnika wyłożyć folią aluminiową,ułożyć połówki śliwek,posypać bułką tartą. Z białek ubić pianę,dodać cukier i cukier wanilinowy,potem żółtka i mąkę z proszkiem-wymieszać. Ciasto wylać na śliwki,piec w 170*C przez około pół godziny-sprawdzić patyczkiem. Wyjąć i zawinąć w ściereczkę,obciążyć lekko a po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Ale smakowita rolada... mmmmm.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 A to jabłkowa wersja tej rolady-też bardzo dobra i aromatyczna-użyłam cukier wanilinowy cynamonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campari Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 ciekawy, banalny sposob na szybka rolade. musze wyprobowac pewnie z innymi owocami niz sliwiki, bo po ostatniej mojej przygodzie z nimi jakos nie bardzo jestem za nimi, ale napewno wyprobuje z innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.