Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis z gazetki "Najlepsze Ciasta". 5 jajek 1kg śliwek węgierek 1 szkl mąki 3/4 szkl cukru 0.5 szkl tartej bułki cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Formę z piekarnika wyłożyć folią aluminiową,ułożyć połówki śliwek,posypać bułką tartą. Z białek ubić pianę,dodać cukier i cukier wanilinowy,potem żółtka i mąkę z proszkiem-wymieszać. Ciasto wylać na śliwki,piec w 170*C przez około pół godziny-sprawdzić patyczkiem. Wyjąć i zawinąć w ściereczkę,obciążyć lekko a po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO :)

Opublikowano

A to jabłkowa wersja tej rolady-też bardzo dobra i aromatyczna-użyłam cukier wanilinowy cynamonowy.

Opublikowano

ciekawy, banalny sposob na szybka rolade. musze wyprobowac pewnie z innymi owocami niz sliwiki, bo po ostatniej mojej przygodzie z nimi jakos nie bardzo jestem za nimi, ale napewno wyprobuje z innymi.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.