Skocz do zawartości

Sorbet cytrynowy


vinonka

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI: 8-10 cytryn 2 szkl. cukru 160 ml. wódki 1 łyż. masła Do dekoracji kilka listków melisy WYKONANIE: cytryny umyć, sparzyć. Z jednej cytryny cienko skroić skórkę i pokroić w paski, a następnie usmażyć z 1 łyż. cukru i masłem. Z cytryn wycisnąć sok. Cukier wsypac do 3/4 l. wody, zagotować i połączyć z sokiem cytrynowym. Syrop ostudzić i zamrozić, miksując co najmniej 3 razy (im częściej się go miesza tym jest lepszy). Sorbet podzielić na porcje, włożyć do szklanych przezroczystych pucharków, polać wódką i posypać kandyzowaną skórką cytrynową. Całość ozdobic listkami melisy. SMACZNEGO!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.