Skocz do zawartości

Szarlotka Biszkoptowa


Rekomendowane odpowiedzi

CIASTO :

2 szklanki mąki pszennej

3 jajka

3/4 szklanki cukru

25 dag margaryny Kasi

250 ml gęstej śmietany 30%

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 cukier waniliowy

1/4 łyżeczki soli

NADZIENIE :

1,5 kg kwaśnych jabłek - grubo starkować i udusić z :

1/2 szklanki cukru

1 łyżeczka cynamonu

Mąkę, proszek do pieczenia, cukry,2 jajka,1 żółtko (białko zostawić !), śmietanę, roztopioną margarynę i sól dokładnie zmiksować. Blachę 23 x 33 cm natłuścić i wysypać tartą bułką.Wyłożyć połowę ciasta, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15-20 min w temp.190 st do lekkiego zrumienienia.

Upieczone, gorące ciasto dokładnie posmarować pozostawionym białkiem i wyłożyć na nie gorące jabłka.Przykryć pozostałym ciastem i piec w tej samej temperaturze około 20-30 minut.

Często kremówkę zastępuję śmietaną 18% i ciasto wychodzi tak samo pyszne, ale z mniejszą ilością kalorii.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 5 miesięcy później...

Niestety nie mam zdjęcia. Ciasto piekłam wielokrotnie zawsze! było pyszne. Jabłka duszone są bez wody. Ja dodaję mniej cukru bo wolimy bardziej kwaskowe. Cynamon i cukier wsypuję po upróżeniu.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.