Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio na jakimś forum kulinarnym znalazłam ciekawy przepis. Wypróbowałam go i jak sie okazało rybka wyszła przepyszna. Oto ten przepisik: -1/2 kg filetów z sandacza ( myslę, że inna rybka też może być ) - 2 cytryny - mąka - 2 marchewki, 1 duża pietruszka - 1/2 selera, 2 cebule - kieliszek białego wytrawnego wina - 2 listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego - szklanka śmietany - sól,pieprz,cukier - olej do smażenia Filety sandacza skropić sokiem z cytryny,lekko osolić i odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Następnie osuszyć. Cebulę posiekac i zeszklic na oleju, dodac resztę warzyw pokrojonych w słupki i smażyc przez 5-8 min. Dodać liście laurowe i ziele ang. oraz doprawiś solą,pieprzem i cukrem. Wlać wino i dusić 5 minut pod przykryciem. Na sam koniec dodać osoloną smietanę. Kawałki sandacza obtoczyć w mące i smazyć na złoto z obu stron. Żaroodporne naczynie posmarować olejem,układać kawałki ryby,przykryć duszonymi warzywami i zapiekać w temp. 180*C przez ok 15 minut. S M A C Z N E G O !

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.