Skocz do zawartości

Gulasz Po Mojemu


sylwuśka

Rekomendowane odpowiedzi

Karkówka (Ja robiłam z 4 większych plastrów)

Cebula

Marchewka

Żółta papryka

Por

Karkówkę przygotowujemy dzień wcześniej lub kilka godzin przed obiadkiem. Kroimy w kostkę i nacieramy papryka słodką i ostrą, czosnkiem, majerankiem.(wstawiamy do lodówki by mięsko przeszło przyprawami)

Na rozgrzana patelnie rzucamy mięso i smażymy na mocnym ogniu tak by pory w mięsie się zamknęły J .

Gdy mięsko będzie podsmażone wrzucamy cebule pokrojona w piórka i chwile smażymy wszystko razem.

Następnie zalewamy wszystko woda.

Wrzucamy : pokrojona w kostkę lub plasterki marchewkę, porę i paprykę ( ja pokroiłam swoją w paski ).

Dosypujemy przypraw soli, pieprzu wegety lub ziarenek smaku. -> wedle gustu

Wszystko dusimy razem na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając i podlewając wodą.

Im mięso dużej się dusi tym gulasz jest pyszniejszy. U mnie przeważnie trwa to 1-1,5 godz.

Gdy uznamy ze już wygląda smakowicie, zaprawiamy go śmietaną.

Ja swój gulasz zagęszczam. ( 1 łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuszczam w odrobinie wody, w oddzielnej szklance i wszystko wlewam do gulaszu).

Wczoraj podawałam mój gulasz z makaronem, posypała go pietruszka do smaku.

Dołączam zdjęcia.

  • surowe mięso natarte przyprawami
  • gulasz na patelni
  • gulasz na talerzu

post-13112-1255026134_thumb.jpg

post-13112-1255026236_thumb.jpg

post-13112-1255026270_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.