IGA Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 40 dag mąki 40 dag cukru pudru 6 jajek 30 dag margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 łyżek mleka 2 łyżki kakao powidło Margarynę utrzeć z cukrem i zółtkami, dodać porcjami mąkę z proszkiem i mleko, na końcu pianę z białek. Ciasto podzielić na połowę, do jednej części dodać kakao. Ciemne ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem, na to powidło i jasną część ciasta. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.