Gość Gala22 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Składniki: puszka kukurydzy konserwowej 3 łyżki mąki 1 jajko oregano, sól olej Kukurydzę odsączamy z sosu, nastepnie rozgniatamy ją widelcem. Dodajemy do tego jajko, mąkę, oregano i sól do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy(powinno wyjść ciasto konsystencją zbliżone do ciasta naleśnikowego). Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładamy łyżką nasze placuszki (tak jak placki ziemniaczane) i smażyny z obu stron na złocisty kolor. Smacznie, tanio i szybko ;) Polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winiusia Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Składniki: puszka kukurydzy konserwowej 3 łyżki mąki 1 jajko oregano, sól olej Kukurydzę odsączamy z sosu, nastepnie rozgniatamy ją widelcem. Dodajemy do tego jajko, mąkę, oregano i sól do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy(powinno wyjść ciasto konsystencją zbliżone do ciasta naleśnikowego). Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładamy łyżką nasze placuszki (tak jak placki ziemniaczane) i smażyny z obu stron na złocisty kolor. Smacznie, tanio i szybko :) Polecam!!! Nie rozwalają się te placuszki?? Musze spróbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.