sylwuśka Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Witam" chciala bym upiec dzis ciasto. W przepisie trzeba urzyc 1 lyzeczki sody.i tu problem, poniewaz nie mam sody, a do miasta sie nie wybieram. Co zastapi mi sode? Ja osobiscie stawiam na proszek do pieczenia- ale wole sie poradzic. I czy 1lyzeczka sody odpowiada 1 lyzeczce proszku do pieczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Sylwuska mozesz smialo zastapic proszkiem i daj go tyle samo co powinnas dodac sody, ja pilnuje zeby zawsze w domu bylo jedno z tych dwoch i czesto uzywam zamiennie, nawet sie nie zastanawiam ;) pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.