zdybka82 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 galaretka.bmpBISZKOPT-SKLADNIKI: 5 jajek 0,5szkl. kartoflanki 1szkl. maki tortowej 2 lyzeczki proszku do pieczenia 1szkl. cukru WYKONANIE Bialka ubic ze szczypta soli ,dodac cukier,nastepnie po zoltku ,do tego wsypac przesiane sypkie produkty i wymieszac delikatnie lyzka ,wylewamy na blache, pieczemy ok.30min w tem 180 MASA: 1 galaretka cytrynowa lub agrestowa 3 waniliowe serki homogenizowane WYKONANIE: galaretke rozpuszczamy w 1szkl przegotowanej goracej wody, po wystygnieciu laczymy ja z serkami ,otrzymana mase wylewamy na biszkopt Na ta mase ukladamy owoce takie jak:porzeczka,truskawka (moze byc mrozona lub swieza) calosc zalewamy czerwona galaretka.SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.