ina12 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 4 szklanki mąki 10 łyżek cukru, można dodać trochę mniej 6o dag marchwi oczyszczonej łyżeczka sody jajko łyżka oleju opakowanie przypraw do piernika tłuszcz i bułka tarta do formy Umytą marchew zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami i wygnieść z mąką , aby puściła sok. Dodać cukier, jajko, olej sodę i przyprawę do piernika, dokładnie wyrobić. Ciasto upiec w formie wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec w temp. 180*C. ok. 50 - 60 minut. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.