kleopatra Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 PASZTECIKI KORNWALIJSKi - 1,5 łyzeczki soli - 4 szklanki mąki - 180 g masła - 1 szklanka wody - 450 g mielonej chudej wołowiny - 3 ziemniaki , pokrojone w cienkie plasterki - 1 cebula , pokrojona w cienkie plasterki - czarny pieprz do smaku - 1 łyżka wody Podgrzać piekarnik do 180 C. Zmieszać pól łyżeczki soli z maka. Dodać masło i wymieszać. Dolać szklanke wody i miesić aż do otrzymania gęstego ciasta . Rozwałkować ciasto na grubość 0,3 cm. Wykroić z ciasta 15-cm krażki. Zmieszać razem mieloną wołowinę , ziemniaki, cebulę , pozostałą sól , pieprz i jedną łyżkę stołową wody . Podzielić nadzienie na jednakowe porcje i nałożyć na poszczególne krążki . Złożyć każdy krążek na pół . Zlepić widelcem brzegi . Pieć w piekarniku przez 1 godzinę i 15 min . SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.