Skocz do zawartości

Ciasto Włoskie


k@sia

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto włoskie

Składniki (na duża blaszkę):

  • 3 szklanki mąki + 0,5 jeśli będzie za rzadkie
  • szklanka cukru
  • kostka margaryny
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • ok. półtora słoika dowolnego dżemu
  • 2 jabłka
Z mąki, cukru, tłuszczu, jajek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę, nakłuć widelcem. Na ciasto wyłożyć dżem i posypać pokrojonymi w kawałeczki jabłkami. Na wierzch przygotować kruszonkę. Piec do zrumienienia ciasta.

post-11138-1258291899_thumb.jpg

post-11138-1258291966_thumb.jpg

post-11138-1258292007_thumb.jpg

P.S. Przepis na ciasto przyjechał z Włoch, stąd nazwa :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.