k@sia Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Ciasto włoskie Składniki (na duża blaszkę): 3 szklanki mąki + 0,5 jeśli będzie za rzadkie szklanka cukru kostka margaryny 2 jajka 2 żółtka 4 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy ok. półtora słoika dowolnego dżemu 2 jabłka Z mąki, cukru, tłuszczu, jajek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę, nakłuć widelcem. Na ciasto wyłożyć dżem i posypać pokrojonymi w kawałeczki jabłkami. Na wierzch przygotować kruszonkę. Piec do zrumienienia ciasta. P.S. Przepis na ciasto przyjechał z Włoch, stąd nazwa :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.