Skocz do zawartości

Ciasto Malinowe


AnnaK

Rekomendowane odpowiedzi

CIASTO

4 jajka

1 szklanka cukru

1 szklanka mąki

7 łyżek oleju

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej i mąkę przesianą z proszkiem. Ciasto wlać do natłuszczonej i wysypanej bułką tortownicy (26cm) lub na małą blaszkę.

Piec ok.40min w 180st. Po ostygnięciu przekroić na 2 lub 3 placki w zależności od wysokości ciasta.

MASA

2 szklanki śmietany kremówki

1 opakowanie Śnieżki

2 galaretki malinowe

w sezonie świeże maliny

Galaretki rozpuścić w 200ml gorącej wody. Śmietanę ubić dodając powoli Śnieżkę.Wymieszać z ciepłą galaretką. W sezonie dodać świeże maliny.Nie dodawać mrożonych.

PONCZ

1/2 szklanki wody

2 łyżki cukru

1 cytryna-sok

Krążki ciasta nasączyć, przełożyć masą i schłodzić w lodówce.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.