Gość Tomek19 Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Polecam :D Składniki na (5 porcji): mięso z kością 500g włoszczyzna 200g woda 1l groszek zielony 500g śmietanka 100g masło 25g żółtko 1 szt mąka pszenna 20g sól(do smaku) Sposób wykonania: Z mięsa i warzyw ugotować wywar.Groszek z puszki odcedzić, pozostawić niewielką ilość w całości,resztę przetrzeć.Przetarty groszek połączyć z wywarem, z mąki i masła sporządzić białą zasmażkę,rozprowadzić wywarem i połączyć z zupą,dobrze wymieszać i zagotować.Żółtko rozprowadzić śmietanką,dodać niewielką ilość gorącej zupy i wlać do zupy, dobrze wymieszać, ogrzać ale nie zagotować!! Doprawić do smaku. Najlepiej smakuje z groszkiem ptysiowym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.