Gość Malgosia65 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 CIASTO: 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki pr. do pieczenia, pół kostki miękiej margaryny, pół szklanki cukru, 2 jaja, żółtko MASA BUDYNIOWA: litr mleka, 3 budynie czekoladowe MASA SEROWA: pół kostki miękiej margaryny, pół szklanki cukru, 5 serków waniliowych, 3 jaja, białko, budyń śmietankowy, polewa czekoladowa, wiórki kokosowE WYKONANIE: zagnieść ciasto i wyłożyć na prostokątną blachę, ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować- odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek waniloiowy i żółtka następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać. Na końcu lekko mieszając połączyć ze sztywną pianą z 4 białek i ówno rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 45 min. do piekarnika magrzanego do 180 stopni. Po upieczeniu polać polewą z gorzkiej czekolady i posypać wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO!!! 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.