mart Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Przepis znalazlam na stronie "wysokie obcasy", ciasto jest bardzo czekoladowe, nie zawiera spulchniaczy, jest szybkie i łatwe do zrobienia a przy tym ten smak... ze o skorupce na wierzchu nie wspomne :-( Klasyczne brownie 2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady 1 kostka (200 g) masła 100 g mąki 300 g cukru 6 jaj 50 g łuskanych włoskich orzechów (u mnie mielone migdaly, mozna tez bez niczego) Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i wymieszać z pokruszonymi orzechami. Spód blachy wielkości 60x35 cm wyłożyć pergaminem, ciasto wlać na blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec 18--20 minut. przepis stad: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy...67,1975273.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Baaardzo lubię mocno czekoladowe ciasta więc dla mnie zapowiada się rewelacyjnie :) Muszę koniecznie wypróbować... ale po świętach, bo teraz mnóstwo innych łakoci :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emma Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Uwielbiam to ciasto!!!Wysoce kaloryczne,ale palce lizac.Ja orzechy zawsze zastępuję pianką JOJO,która zawsze się trochę przypala w czasie pieczenia,ale to nie ma większego wpływu na smak ciasta.Polecam ten przepis wszystkim,którzy jeszcze go nie wypróbowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.