Skocz do zawartości

Brownie


mart

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis znalazlam na stronie "wysokie obcasy", ciasto jest bardzo czekoladowe, nie zawiera spulchniaczy, jest szybkie i łatwe do zrobienia a przy tym ten smak... ze o skorupce na wierzchu nie wspomne :-(

Klasyczne brownie

2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady

1 kostka (200 g) masła

100 g mąki

300 g cukru

6 jaj

50 g łuskanych włoskich orzechów (u mnie mielone migdaly, mozna tez bez niczego)

Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać.

Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę.

Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i wymieszać z pokruszonymi orzechami.

Spód blachy wielkości 60x35 cm wyłożyć pergaminem, ciasto wlać na blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec 18--20 minut.

przepis stad: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy...67,1975273.html

post-11358-1260541698_thumb.jpg

post-11358-1260541734_thumb.jpg

post-11358-1260541750_thumb.jpg

post-11358-1260541766_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Baaardzo lubię mocno czekoladowe ciasta więc dla mnie zapowiada się rewelacyjnie :) Muszę koniecznie wypróbować... ale po świętach, bo teraz mnóstwo innych łakoci :-D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.