ina12 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 6 jajek ugotowanych na twardo 20 dag pieczarek 1puszka szparagów- 30 dag 15 dag ogórków konserwowych - 2 sztuki 15 dag kiełbasy szynkowej 2 łyżki szczypiorku 2 łyżki natki pietruszki Sos 1 słoik majonezu - 30 dag 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka keczupu 1 łyżka musztardy, sól i pieprz Jajka obrać, opłukać zimną wodą i pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, opłukać i gotować 15 min w lekko osolonej wodzie, następnie osaczyć i pokroić w małą kostkę, szczypiorek i natkę posiekać. Szparagi osączyć i pokroić na małe kawałki. ogórki pokroić w małą kostkę, a kiełbasę w wąskie paski. Wszystkie składniki połączyć. Sos Majonez wymieszać z jogurtem, kieczupem i musztardą, doprawić solą i pieprzem. Sałatkę polać sosem i wymieszać. Przepis " Sałatki i surówki" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.