Skocz do zawartości

Budyń Mocca Douwe Egberts


Gość douweegberts

Rekomendowane odpowiedzi

Gość douweegberts

Budyń Mocca

Składniki: 4 porcje

1 opakowanie budyniu

śmietankowego lub

waniliowego

4 dag cukru

300 ml mleka

2 łyżki kawy rozpuszczalnej Douwe Egberts

30 30%30 ml śmietany (30%)

2 puszki mandarynek / 4 małe mandarynki

kupione w sezonie

ziarenka kawy do ozdoby

Proszek budyniowy należy rozetrzeć z 6 łyżkami mleka, cukrem i kawą.. Pozostałą część mleka zagotować z 20 ml śmietany. Do zagotowanego mleka wlać przegotowany budyń i wszystko razem gotować ciągle mieszając, aż do zgęstnienia budyniu. Gotowy budyń przelać do opłukanych zimną wodą pucharów. Mandarynki obrać i podzielić na części. Przygotowane owoce ułożyć na budyniu. Dekorujemy śmietaną i ziarnami kawy.

post-17819-1261487781_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.