Gość fionka76 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 :-D :) :grin: Potrawka z piersi kurczaka Składniki: podwójna pierś kurczaka 2 ząbki czosnku 2 duże cebule ok 0,5kg pieczarek mała śmietana zioła prowansalskie ok.łyzeczki (koniecznie) sól,pieprz,papryka w proszku ok szkl.bulionu z kurczaka troche oleju do smazenia Wykonanie: Umyta pierś kroimy na małe kawałki ,smazymy na patelni,posypujemy solą,pieprzem ,ziołami prowansalskimi ,papryka (mogą byc inne przyprawy wg uznania)podsmażone przekładamy do innego naczynia. Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojona w plasterki i czosnek przeciśniety przez praskę,jak sie zeszkla dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki,podsmazamy razem ,gdy sa juz gotowe,przekładamy z powrotem kawałki kurczaka zalewamy bulionem i śmietaną,krótko smażymy i gotowe! Super danie na imprezy.Szybkie w przygotowaniu i naprawde bardzo smaczne, z dodatkiem ryżu może byc jako danie obiadowe :twisted: :lol: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Pyszne danie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zos Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Bardzo dobre i faktycznie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.