Skocz do zawartości

Pasta Rybna (pyszna)


Gość Malinowa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Malinowa

Pastę robiła moja mama i wszyscy ją pochłaniali ;) Potrzebne będą: - 2 lub 3 puszki sardynek, tuńczyka lub jedna makrela wędzona (w zależności od upodobań) - jajka ugotowane na twardo (ok 6 szt, ale spokojnie może by nawet :D - 1 cebula - ogórki kiszone do smaku (choć niekoniecznie, bo bez nic pasta też jest pyszna) - musztarda, majonez Przygotowanie: Zawartość puszki przełożyć do miski i rozgnieść widelcem (makrelę oddzielić od ości, rozdrobnić widelcem) jajka posiekać drobno, cebulę i ogórki skroić w drobną kostkę. Wszystko równo wymieszać. Teraz dodajemy mała łyżeczkę musztardy i majonez w zależności ile potrzeba (konsystencja ma byc podobna jak w sałatce warzywnej). Można dodać soli czy pieprzu do smaku i gotowe! SMACZNEGO!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 rok później...

Witam, zrobiłam pastę według tego przepisu, zrobiłam ją z makreli i od siebie dodałam też czosnek ;-)

post-8-0-37255000-1321355963_thumb.jpg

Pasta wyszła pyszna - jak w tytule - polecam i dziękuję za przepis :grin:

Pozdrawiam :grin:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.