Gość Malinowa Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Pastę robiła moja mama i wszyscy ją pochłaniali ;) Potrzebne będą: - 2 lub 3 puszki sardynek, tuńczyka lub jedna makrela wędzona (w zależności od upodobań) - jajka ugotowane na twardo (ok 6 szt, ale spokojnie może by nawet :D - 1 cebula - ogórki kiszone do smaku (choć niekoniecznie, bo bez nic pasta też jest pyszna) - musztarda, majonez Przygotowanie: Zawartość puszki przełożyć do miski i rozgnieść widelcem (makrelę oddzielić od ości, rozdrobnić widelcem) jajka posiekać drobno, cebulę i ogórki skroić w drobną kostkę. Wszystko równo wymieszać. Teraz dodajemy mała łyżeczkę musztardy i majonez w zależności ile potrzeba (konsystencja ma byc podobna jak w sałatce warzywnej). Można dodać soli czy pieprzu do smaku i gotowe! SMACZNEGO! Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam, zrobiłam pastę według tego przepisu, zrobiłam ją z makreli i od siebie dodałam też czosnek ;-) Pasta wyszła pyszna - jak w tytule - polecam i dziękuję za przepis :grin: Pozdrawiam :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.