Gość nowa Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Hej, często w wielu przepisach - nie tylko na ciasto - jest napisane "ubic cale jaja". Ale jak dokladnie sie to robi jesli nie jest napisana np: na parze lub inaczej. Jak wezme cale jaja do miski i chce je ubic trzepaczka - tak jak bialko - to sie nie da. Na parze nie umiem ubijac i przyznam sie szczerze ze nie chce mi sie bawic w 2 garki, wode pomiedzy nimi itp, poza tym jak raz sprobowalam ubic cale jaja na parze to po paru minutach z ubitej masy wyciekly/wytracilo sie zoltko:( Wiec jak sie ubija cale jaja? Kro po kroku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Zawsze do biszkopta ubijam całe jajka . Wbijam jajka > wsypuję cukier i ubijam mikserem na puszystą masę . Na parze również tak robię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campari Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 ja natomiast oddzielam bialka od zoltek, bialka ubijam na sztywno z odrobina soli, dodaje cukier caly czas ubijam, a potem po jednym zoltku... na parze boje sie, ze nie wyczuje tego momentu i jaja sie zetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Ja też, jesli w przepisie jest napisane ubić całe jaja, wrzucam całe jaja dodaję cukier i pięknie się ucieraja na puszystą masę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia2007 Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Też nie rozumiem pytania. Ubijam całe jajka na puszysta masę i zawsze sie da ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Ubić całe jaja ? Moim zdaniem się nie da. Najlepiej białko ze szczypta soli i żółtko z cukrem najlepiej pudrem. Następnie wszystko połączyć delikatnie mieszając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia2007 Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Ubić całe jaja ? Moim zdaniem się nie da. Jeśli twoim zdaniem się nie da, tzn że nigdy tego nie robiłeś :wink: Ja najczęściej ubijam całe jajka do ciasta ucieranego np. zebry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Ja również ubijam całe jaja. W niedzielę piekłam babkę na budyniach, jajka ubiłam z cukrem do białości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.