apsik Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 SKŁADNIKI 1 kg mąki 1/2 margaryny-rozpuścić i ostudzić 3 jaja 3 łyżki cukru cukier waniliowy 12 dag drożdży 1/2 szkl mleka 3 łyżki alkoholu Do przesianej mąki dodać jaja,cukier i tłuszcz oraz drożdże rozpuszczone w mleku zimnym.Na koniec dać wódkę i zagnieść ciasto.Dobrze je wyrobić i przechować w lodówce około 2 godzin. Potem wyrobić jeszcze raz i rozwałkować dużo grubiej niż zwykłe faworki-wtedy są najlepsze. Formować chrusty i smażyć na oleju,popudrować. Znalazłam tu jeden przepis na chrusty na drożdżach ,ale mój jest inny i naprawdę bardzo smaczny....polecam i smacznego pączka oraz chruścika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Bardzo apetyczne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Śliczne i apetyczne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.