EWA1992 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Dzisiaj zrobiłam pasztet z wątróbki według Ewy Wachowicz. Jest pyszny i szybki w przygotowaniu. Składni potrzebne do pasztetu: 450 g wątróbki kurzej lub innej; 200 g masła (roztopionego i letniego); 4 jajka; 50 ml wiśniówki ( ja nie miałam i dałam półwytrawne wino); Sól; Pieprz; Gałka muszkatołowa (najlepsza starta świeża). Wykonanie: Wątróbki umyć i zmiksować na jednolitą gładką masę. Dodać jajka,wiśniówkę i roztopione masełko. Dodać przyprawy i przelać do keksówki wyłożonej folia spożywczą. Wstawić do piekarnika i piec w temp:150 stopni ( ja piekłam w 175 z termoobiegiem) przez 45 minut w kąpieli wodnej. Wystudzić. Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Pasztet wygląda apetycznie i chyba nie jest pracochłonny .Niedługo Wielkanoc i przepis jak znalazł .Mam pytanie -wstawić do piekarnika i piec w kapieli wodnej tzn. foremkę wstawić do naczynia z wodą ? czy musi byc przykryta ? Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Wykonanie pasztetu nie jest pracochłonne i jest bardzo łatwe. Tak formę wstawić do naczynia z wodą i nie potrzeba niczym przykrywać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Dziekuję ...ja zrobie dam znac ... :-) ..pozdrawiam -miłego wieczorku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.