Skocz do zawartości

Pasztet Z Wątróbki


EWA1992

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zrobiłam pasztet z wątróbki według Ewy Wachowicz. Jest pyszny i szybki w przygotowaniu. Składni potrzebne do pasztetu: 450 g wątróbki kurzej lub innej; 200 g masła (roztopionego i letniego); 4 jajka; 50 ml wiśniówki ( ja nie miałam i dałam półwytrawne wino); Sól; Pieprz; Gałka muszkatołowa (najlepsza starta świeża). Wykonanie: Wątróbki umyć i zmiksować na jednolitą gładką masę. Dodać jajka,wiśniówkę i roztopione masełko. Dodać przyprawy i przelać do keksówki wyłożonej folia spożywczą. Wstawić do piekarnika i piec w temp:150 stopni ( ja piekłam w 175 z termoobiegiem) przez 45 minut w kąpieli wodnej. Wystudzić. Smacznego!!!

post-4828-1266239038_thumb.jpg

post-4828-1266239051_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.