EWA1992 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Dzisiaj zrobiłam pasztet z wątróbki według Ewy Wachowicz. Jest pyszny i szybki w przygotowaniu. Składni potrzebne do pasztetu: 450 g wątróbki kurzej lub innej; 200 g masła (roztopionego i letniego); 4 jajka; 50 ml wiśniówki ( ja nie miałam i dałam półwytrawne wino); Sól; Pieprz; Gałka muszkatołowa (najlepsza starta świeża). Wykonanie: Wątróbki umyć i zmiksować na jednolitą gładką masę. Dodać jajka,wiśniówkę i roztopione masełko. Dodać przyprawy i przelać do keksówki wyłożonej folia spożywczą. Wstawić do piekarnika i piec w temp:150 stopni ( ja piekłam w 175 z termoobiegiem) przez 45 minut w kąpieli wodnej. Wystudzić. Smacznego!!! Cytuj
figiel Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Pasztet wygląda apetycznie i chyba nie jest pracochłonny .Niedługo Wielkanoc i przepis jak znalazł .Mam pytanie -wstawić do piekarnika i piec w kapieli wodnej tzn. foremkę wstawić do naczynia z wodą ? czy musi byc przykryta ? Pozdrawiam ;) Cytuj
EWA1992 Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Wykonanie pasztetu nie jest pracochłonne i jest bardzo łatwe. Tak formę wstawić do naczynia z wodą i nie potrzeba niczym przykrywać. Pozdrawiam. Cytuj
figiel Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Dziekuję ...ja zrobie dam znac ... :-) ..pozdrawiam -miłego wieczorku ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.