Ewelina9033 Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 ciasto francuskie: mąka 60 dka jajka 2 sztuki szcypta soli łyżka octu szklanka zimnej wody 50 dka margaryny wszytkie skąłdniki oprócz margaryny wymieszac az do uzyskania jednolitej kosystencji , wyrobioe ciasto rozwałkować tak by w całości zakryło margaryne , na rozwałkowane ciasto położyc margaryne zwinąć rogami i odwrócić. wałkowąć 4 razy i skądać na pół do srodka, a potem jeszce raz gotowe ciasto rozwałkowujemy i wycinami male kwdraciki nadziewamy jabłkami prazonymi i skladamy, pieczemy na złoty jasny kolor Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.