Skocz do zawartości

Ewelina9033

Smakowicze
  • Postów

    25
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O Ewelina9033

  • Urodziny 05.05.1990

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    --->Lublin

Osiągnięcia Ewelina9033

Stały bywalec

Stały bywalec (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. fajny ten torcik pomysłowy!!! jedno porcje barałas składnikow??? juz wiem jaki bedzie kolejny tort :smile:
  2. Witam:) smietane uzyłam 18% zwykla ze sklepu, ponieważ są pakowane przeważnie po 400ml wiec tyle dałam i troche mało mi wyszlo masy jak widac:)kolejnym razem kupie 2 opakowania. tak tak na te standardowe blaszki ten przepis polecam, bardzo szybko sie robi i ciasto jest smaczne, podobno na 2,3 dzien jest lepsze ale nie mogłam sie o tym przekonać bo poszlo cale pierwszego dnia
  3. jasne ze tak:) 500 ml mleka 2 żółtka 15 dka masło 10 dka margaryny 22 dka cukru 6dka mąki 5dka mąki ziemniaczanej esencja waniliowa spirytus do samku z maki, zółtek i z małą czescia cukru zrobić zawiesine dobrze rozmieszać na gotujące mleko z cukrem wlać i gotowac do zgestnienia ciągle mieszając. ochłodzić budyń.margaryne , masło z esenscja napowietrzyc i dodawać porcjami zimny budyń ciagle napowietrzając do gotowego kremu dodac spirytus do smaku i wymieszac, taka jedna porcja kremu starczy na dwie rolady
  4. witam dzisiejszy przepis moj to rolada:) ciasto: na 2 sztuki 20 dka mąki 8 sztuk jaj 17 dka cukru kryształu 1 łyzeczka proszku do pieczenia 1 łyzeczka octu szczypta soli jaja z cukrem ubijamy na sztywna mase ok 15 min, do masy dodajemy reszte sladników i recznie delikatnie mieszamy. pieczemy w nagrzanym piekarniku (200 st) przez jakeis 12 min , ciepła zawijamy w rulon odrazu, przygotowujemy krem w tym czasie ja zawsze robie krem karpatkowy ewentualnie bita smietana,rozpuszczamy galaretke w 1 szkl wody i czekam az zastygnie,na biszkopt smarujemy cienka kremem i nakladamy pasek z galaretki na sam początek biszkoptu zawijamy , mozna oblac polewa lub posypac cukrem pudrem
  5. dzis wyprobowalam ten przepis:) bardzo smaczne to ciasto zalaczam foto:)
  6. Ewelina9033

    Stefanka

    ciesze sie bardzo ze Ci sie podoba :cool: pozdrawiam
  7. ciasto francuskie: mąka 60 dka jajka 2 sztuki szcypta soli łyżka octu szklanka zimnej wody 50 dka margaryny wszytkie skąłdniki oprócz margaryny wymieszac az do uzyskania jednolitej kosystencji , wyrobioe ciasto rozwałkować tak by w całości zakryło margaryne , na rozwałkowane ciasto położyc margaryne zwinąć rogami i odwrócić. wałkowąć 4 razy i skądać na pół do srodka, a potem jeszce raz gotowe ciasto rozwałkowujemy i wycinami male kwdraciki nadziewamy jabłkami prazonymi i skladamy, pieczemy na złoty jasny kolor
  8. Ewelina9033

    Stefanka

    stefanka: mąka 55 dka cukier puder 25 dka jajka 3 sztuki miód 4 łyzki margaryna 20 dka----rozpuścić z miodem soda 1 łyżeczka mąke wymieszać z sodą dodać jajko ,margaryne z miodem ostudzoną, dodać do mąki i zagnieść ciasto upiec 4 placki . krem: mleko 3 szklanki kasza manna 5 łyżecz czubatych cukier puder 20 dka margaryna 12 dka masło 13 dka aromat śietankowyować powidła gotować kasze manne ok 15 min z mlekiem i cukrem. maslo z margaryna napowietrzyć dodać po łyżce kaszy manny . placki smarować cienką powidłami i kreme. polać polewą bardzo ładnie komponuje sie pokrojona na talerzu
  9. Ewelina9033

    Sernik Gotowany

    Sernik gotowany: Ciasto: mąka 50 dka margaryna 20 dka cukier puder 15 dka jajko 1 sztuka żółtka 1 sztuka śmietana 3 łyżki 2 łyżeczki proszku do pieczenia margaryne, puder, jajka i żółtka, śmietana wyrobic ja jednolita konsystencje, połączyć z maką i proszkiem do pieczenia wyrobić, rozwałkować na 3 placki upiec na złoty kolor. masa serowa: ser 1,20 kg( gotowy zmielony lub zmielić) cukier puder 50dka żółtka 4 sztuki margaryny 15 dka aromat waniliowy mleko 1 szkl wszytkie składniki wymieszać i gotować aż do zagotowania ciągle mieszając.gorocą mase przekładać placki upieczone kruche.polać polewą
  10. składniki: 2 szkl mąki szkl cukru 3 łyżki dżemu łyżka cynamonu łyzka kakao szkl mleka 1/2 szkl oleju łyżeczka sody 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko tłuszcz do wysmarowania i bułka tarta do posypania formy przyrządzanie: mąke, cukier,kakao, cynamon, wsypujemy do miski wlewamy mleko i olej , dodajemy jejko sode i proszek do pieczenia.Wszystko dokladnie miksujemy. Uzyskana mase wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tarta formy.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do tem 200st i pieczemy ok 30 min. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy i studzimy .Następnie przekrawamy wzdłuż na pół i smarujemy dżemem, składamy opsypujemy pudrem lub polewamy polewa smacznego
  11. tortoletka: biszkopt: 3 jaja niecała szklanka mąki niecała szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa: 500 ml mleka 2 żółtka 15 dka masło 10 dka margaryny 22 dka cukru 6dka mąki 5dka mąki ziemniaczanej esencja waniliowa spirytus do samku na wierzch: owoce świerze lub mrożone , galaretka wykonanie: biszkopt: jajka z cukrem ubijać na puszysta mase, wymieszać z pozostałymi składnikami piec w 180st na złoty jasny kolor. masa: z maki, zółtek i z małą czescia cukru zrobić zawiesine dobrze rozmieszać na gotujące mleko z cukrem wlać i gotowac do zgestnienia ciągle mieszając. ochłodzić budyń.margaryne , masło z esenscja napowietrzyc i dodawać porcjami zimny budyń ciagle napowietrzając do gotowego kremu dodac spirytus dp smaku i wymieszać. na upieczony biszkopt rozmarować równomiernie mase ułóżyc owoce zalać teżejącą galaretka
  12. babka piaskowa: 25 dka margaryny 22 dka cukru 5 jajek 17 dka mąki 8 dka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy miekką margaryne ucieraci mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą mase, stopniową wbijać jajka ciągle mieszając . Do ubitej masy dodaj przesianą mąke , mąke ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszaj.wylać mase do formy natłuszczonej piec 60 min w 180st . upieczoną posypać cukrem pudrem ,
  13. bebeczki ciasto: 50 dka mąki 25 dka margaryny 20 dka cukru pudry 1 żółtko+2 całe jajka 1/2 łyżeczki proszu do pieczenia bita smietana: gotowa w spray lub 30 poprostu do ubijania,mysle ze nie ma potrzeba pisac jak sie ubija bitą śmietane :? Owoce: mogą być : brzoskwinie z puszki , ananasy ... wykonanie: margaryne, cukier puder, jaja dobrze wyrabiamy aż składniki sie połączą ze sobą, dodajemy mąke i proszek do pieczenia, zagniatamy ciasto. rozwałkowujemy i wylepiamy foremki babeczkowe pieczemy na złoty kolor.Napełniamy bitą smietaną i zdobimy owocami .
  14. Ewelina9033

    Fale Dunaja

    Fale dunaje Składniki: ciasto: 25dka margaryny 25dka cukru aniliowy 6 jajek 40 dka mąki 1,5dka proszku do pieczenia 2łyżki kakao 3 duże jabłka lub inne owoce Masa: 500 ml mleka 2 żółtka 15 dka masło 10 dka margaryny 22 dka cukru 6dka mąki 5dka mąki ziemniaczanej esencja waniliowa spirytus do samku wykonanie Ciasto: masło utrzyj z cukrem ciągle ucierając kolejno ubijaj po jednym jajku ,wsyp mąke z proszkiem do pieczenia i ucierając az do jednolitej masy.ciasto podziel na dwie cześci , do jednej wsyp kakao wymieszaj . Rozmaruj na blache najpierw jasną czesc a póżniej ciemne. posyp pokrojonymi w male czesci jablkami. piec 35 min w 180St. masa: z maki, zółtek i z małą czescia cukru zrobić zawiesine dobrze rozmieszać na gotujące mleko z cukrem wlać i gotowac do zgestnienia ciągle mieszając. ochłodzić budyń.margaryne , masło z esenscja napowietrzyc i dodawać porcjami zimny budyń ciagle napowietrzając do gotowego kremu dodac spirytus dp smaku i wymieszać. Z upieczonego ciasta wierz równomiernie posamruj kremem,polać polewa
  15. Ewelina9033

    Ciastka Kruche

    Ciastka kruche składniki: mąka 65 daga cukier puder 25 daga margaryna40 daga żółtka 2 sztuki 1 łyżeczka proszku do pieczenia esencja pomarańczowa wykonanie: cukier, margaryna , zółtka , esencje połączyć dokladnie, wyrobić z mąka i proszkiem do pieczenia, zagnieśc ciasto rozwalkowac wycinać ciasteczka. piec na zloty kolor , upieczone polać polewą
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.