Jolcia Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Przepis dostałam od pacjentki ze szpitala i zaraz wypróbowałam Bardzo mi posmakowało więc dzielę się z Wami ;) . Składniki: -podwójna pierś z kurczaka lub 60 dag schabu -słoik papryki konserwowej -taj samej wielkości co papryka słoik ogórków konserwowych -40 dag pieczarek -cebula -2 ząbki czosnku -łyżka przecieru pomidorowego -łyżka gęstej śmietany -łyżka masła -2 łyżki oleju -pieprz,wegeta,papryka ostra ,sos sojowy Mięso pokroić w kostkę lub paseczki ,czosnek posiekać .Do mięsa i czosnku dodać 2 łyżki sosu sojowego i przypraw.Wymieszać i odstawić na 0.5 godzinki. W tym czasie pokroić paprykę,ogórki ,pieczarki (paski lub kosteczka) i cebulę w piórka. Do rondla wlać olej,dodać masło i mięsko .Przesmażać.Osobno zeszklić cebulkę. Gdy mięsko jest przesmażone dodać cebulę ,pieczarki i dusić do odparowania wody. Następnie dodać ogórki i dusić ok 10 minut.Dodać paprykę i dusić 5 minut. Dodać przecier doprawić do smaku ( ma być pikantne).Zestawić z ognia i dodać śmietany. Danie podawać z tostami posmarowanymi czosnkiem lub gotowym pieczywem czosnkowym ( koleżanka do tej potrawy kupiła w Biedronce i podgrzała w piekarniku ) Danie jest sycące i super nadaje się na imprezkę. Mam nadzieję,że nie ma takiego przepisu na Smacznym. Starałam się sprawdzać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.