Yola79 Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 ZUPA GULASZOWA Składniki: 20dag pieczarek 80dag karkówki bez kości/bądź od szynki/bądź gulaszowe 2 papryki czerwone 2 ząbki czosnku 2 małe marchewki 1 cebula 1/2 śmietany 1 mielona słodka papryka fix do gulaszu 4 garście makarony świderki 4 kostki rosołowe drobiowe WYKONANIE: Mięso pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z czosnkiem wyciśniętym, dodać pół opakowania papryki- dusić do miękkości- podlać wodą gdy potrzeba. Gdy będzie miękkie dodać pół opakowania Fix-a i dusić dalej mieszając. Zagotować 3 l wody dodać 4 kostki rosołowe i wymieszać. Marchew zetrzeć na tarce drobnej, pieczarki, cebule i paprykę( obrać ze skórki) pokroić w paski. Cebule najpierw poddusić na patelni, dodać paprykę utarta marchew i pieczarki. Miękkie warzywa wrzucić do mięsa i dodać 1/2 łyżki papryki ostrej i pozostała część Fix-a. Wszystko wymieszać i przełożyć do garnka z wywarem- dodać tam makaron i zagotować 15 min. Zaprawić śmietaną. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacobs Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 to mój przepis: mięso wieprzowe w zależności od ilości osób słonina wędzona nóżki wieprzowe wędzone papryka ostra w strączkach marchewka ,ziemniaki,cebula,mieloną czerwoną papryke w kociołki rozgrzać słonine, wrzucić mieloną papryke słodką i przesmażyć a następnie dodać mięso.dolać wody , włożyć nóżki wieprzowe i gotować do miękości.Dodaćstrąki papryki ostrej /nie rozcinać/ po około 1 godz. dodać galuszki /kluski/ prosty smaczna i tradycyjnie węgierska ale gotowana w kotle Smacznego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.