Gość TomSon Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 Witam! Myslalem nad zmodernizowaniem przepisu na zakwas do barszczu białego, tzn w przepisie napisane jest: 1L Wody przegotowanej 1 Szklanka mąki przennej -razowej 3 Ząbki czosnku Ja planuje zamiast 1 szklanki maki przennej dac: Pół szklanki mąki przennej - razowej Pół szklanki mąki żytniej - razowej Co myślicie o tym pomyśle? (poprzez danie mąki żytniej chcialbym otrzymac bardziej wyrazisty smak) Oraz jeszcze jedno pytanko, mianowicie jakie przyprawy polecacie dodac do zakwasu? Myslalem nad kilkoma ziarnami pieprzu i lisciem laurowym. Pozdrawiam i życze duzo przyjemnych chwil spędzonych nad garami wielkanocnymi :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.