Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Gość TomSon

Barszcz Biały

Rekomendowane odpowiedzi

Gość TomSon

Witam! Myslalem nad zmodernizowaniem przepisu na zakwas do barszczu białego, tzn w przepisie napisane jest: 1L Wody przegotowanej 1 Szklanka mąki przennej -razowej 3 Ząbki czosnku Ja planuje zamiast 1 szklanki maki przennej dac: Pół szklanki mąki przennej - razowej Pół szklanki mąki żytniej - razowej Co myślicie o tym pomyśle? (poprzez danie mąki żytniej chcialbym otrzymac bardziej wyrazisty smak) Oraz jeszcze jedno pytanko, mianowicie jakie przyprawy polecacie dodac do zakwasu? Myslalem nad kilkoma ziarnami pieprzu i lisciem laurowym. Pozdrawiam i życze duzo przyjemnych chwil spędzonych nad garami wielkanocnymi :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.